Historie

Een aantal geiten, schapen, kippen, kalkoenen, cavia’s, konijnen en een duif zijn de bewoners van kinderboerderij “De Zandberg” aan de Marijke Meustraat in Breda. De kinderboerderij bestaat sinds 1996 als stichting en wordt in stand gehouden door omwonende vrijwilligers. kibo zandberg

Het begon allemaal in 1989.  Een van de buurtbewoners zette een paar dieren op het veldje tussen de Marijke Meustraat, Grazendonkstraat en de Zandbergweg, en plaatste er een hek omheen. In 1990 werd er een dierenverblijf geplaatst en kreeg de kinderboerderij meer vorm.

Toen in het voorjaar van 1996 de beheerder zei dat hij ermee stopte, maakte een groep buurtbewoners een plan om zelf de kinderboerderij te gaan beheren en deponeerde het plan bij het bestuur van de stichting Zandberg-west. Iedereen was enthousiast en de buurt ging aan de slag. Daardoor kunnen sindsdien alle kinderen en hun ouders genieten van de kinderboerderij. En de dieren zelf natuurlijk ook!

Om de kinderboerderij draaiende te houden zijn vrijwilligers en vooral financiële middelen nodig. Vaste sponsors, giften en donaties zijn van harte welkom. Neem gerust contact op als u een bijdrage wil leveren in welke vorm dan ook.

Voor meer informatie over de kinderboerderij of als je als vrijwilliger of sponsor wil helpen kan je een mailtje sturen naar: info@kinderboerderijzandberg.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: